Piknik pod mavrico…ali…nikoli nam ni dolgčas!

Mami Teja kaj bova delala danes?

Hmmmm… risala sva že, tudi iz gline sva ustarjala, vse igrače sva zložila iz omare se z njimi nekaj sekund poigrala, se jih naveličala, narezala paradižnike, skuhala kosilo… Le kaj bi še lahko počela? Moj mali dve in pol letni Škrat ima pač tako srečo, da mamici ”skoraj” nikoli ne zmanka idej:)… in ker je idej toliko, sva se družno odločila, da  jih morava deliti z drugimi. Brez skrbi, to so čisto preproste in poceni ideje, ki jih mimogrede potegneva iz rokava, sestavine zanje pa večinoma pričarava, kar zastonj  ali pa jih najdeva med  uporabno in malo manj uporabno kramo v stanovanju, včasih pa se odpraviva tudi v gozd ali na bljižnji travnik. Tako si kar malo mimogrede pričarava čudovit dan, se  naučiva kaj novega, predvsem pa se imava lepo.

Kaj vse sva počela in ušpičila v zadnjem času? 

Pri nas obsesija z bagri in podobno mašinerijo traja že kar precej časa. Ravno je naneslo, da so pri sosedovih ravno nekaj kopali in so imeli zato na obisku kar dva bagra. Lahko si predstavljate, da sem vprašanje: ” Mami grem lahko peljat bagijaa?” slišala vsaj tisočkrat.  Ker pri roki nismo imeli nobenega bagra smo si pač pomagali z  kartonsko škatlo in nekaj lesenimi šraufi. Lahko si predstavljate, da je bil nameh na Škratkovem obrazu tako velik, da bi ga lahko merili v kilometrih.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poleg bagrov iz kartona sva ustvarjala tudi z ogledamo in peno za britje, sestavljala živlaski vrt, mešala barve v banji, gojila polže, skakala po lužah, spoznavala črke, risala v polento, štela pikspolonice in  seveda imela piknik pod mavrico.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Več o tem kako lahko omenjene aktivnosti pripravite za vaše malčke in kaj vse z njimi razvijamo pa naslednjič..

Pozdravček od mami Teje in malega Škrata

Razmišljanje o “Piknik pod mavrico…ali…nikoli nam ni dolgčas!”

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s