Piknik pod mavrico… kar pred blokom:)

Včeraj je bilo tako zelo vroče, da se nam enostavno ni ljubilo vsesti v avto in se z vso kramo odpeljati do bljižnega Tivolija. Naredili smo se Francoze in si piknik pod mavrico pripravili kar na zelenici pred blokom.  Razgrnili smo oddejo, postavili šotor, povabili sosedove otroke, pripravili domač sladoled in lubenico v obliki zvezdic za vse… in se imeli lepo 🙂

Ker tudi škrat že ve, da piknik ni piknik če se zraven dobro ne posladkamo se je z mano lotil priprave domačega sladoleda. Vse skupaj je čisto preprosto.

ImageŽe prejšni dan sva narezala banane ( najboljše so tiste znižane, ki so že čisto mehke in zato najbolj sladke:), jih naložila v posodo in zmrznila. Potem pa sva včeraj dodala če borovnice, malo sladke smetane in vse skupaj zmiksala. Nastal je super sladek domač borovničev sladoled. Nato sva narezala še ohlajeno lubenico na večje kose, Škrat je vzel modelček  za piškote in z njim iz lubenice izrezal zvezdice. Ob pogledu na zvezdice so sosedovim otrokom oči skoraj padle iz jamic…zmanjkale so v sekundi!:)

  Image

Ko smo se do sitega najedli smo se lotili resnega dela. Škrat in sosedova mularija so dobili nalogo, da ugotovijo katere živali živijo  na kopnem in katere v vodi ( idejo za to aktivnost sem že pred časom našla na Pinterestu). Ob konkretnem materialu so se naučili nekaj novega, bogatili besedni zaklad in se odlično zabavali!Image).

Vse kar potrebujete je majhen peskovnik, posode vodo in nekaj različnih živali. Da je bilo vse skupaj še nekoliko bolj zanimivo sem vodo z modrim pigmentom (lahko uporabite tudi jedilno barvo) obarvala modro. Škrat je nato iz košaric zbiral živali in jih razporejal na kopno (pesek) ali v vodo 🙂

Image

Image

Takole nekako je zgledalo vse skupaj preden se je Škrat odločil, da je vse skupaj nujno treba poplavit….tako, da so nakoncu živali dočakale vesoljni potop in blatno kopel. Škrat pa se jim je nato z veseljem pridružil…meni pa ni preostalo drugega kot, da jih kar vse skupaj odnesem direktno pod tuš in si skuham močno turško kavo.

Teja

 

3 razmišljanja o “Piknik pod mavrico… kar pred blokom:)”

 1. Živjo Teja,

  sem vesela in navdušena, da se je še ena mamica opogumila deliti svoj montessori doma:) Moj montessori si lahko ogledaš tukaj: http://www.montessoridoma.si.
  Všeč mi je, ker si prikazala, da lahko povsem preprosto, iz stvari, ki jih najdeš doma, svojemu Škratu omogočiš, da vsakdanja opravila, počne čim bolj samostojno.
  Se veselim tvojih nadaljnih objav:)
  Lep dan ti želim.

  1. Živjo!
   Hvala! Takoj sem skočila pogledat tvojo stran! Res super..sem dobila še kup novih idej:) Več kot nas je, hitreje se širijo ideje! :))

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s