Malček spoznava promet

To, da so pri nas od nekdaj aktualni bagri, tovornjaki in delovni stroji ni nobena skrivnost. Zadnje čase pa se naš Škrat izjemno zanima za prevozna sredstva in promet na sploh. Med vožnjo iz svojega stolčka, na zadnjih sedežih vneto komentira dogajanje na cesti … opazi vsak semafor, prehod za pešče, prometne znake, zapornice, vlake in seveda čisto vse  tovornjake:)

Ob tem mu seveda ne zmanjka vprašanj v stilu: Kaj je to? Kaj je ono? Kaj pomeni ta znak? in tako dalje …. Ker nič ni kazalo, da se bo poplava vprašanj počasi umirila in je že kar pošteno načenjala mojo koncentracijo med vožnjo, sem se odločila, da se bova  lotila raziskovanja prometa … vse skupaj je izgledalo nekako takole …

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Škrat je od nekdaj navdušen nad kartonskimi škatlami … tako je doma na zalogi vedno kakšna ki jo hočeš nočeš priveleče iz trgovine … no tokrat sva jo obrnila na glavo in razporejala vozila glede na to ali vozijo po cesti, železnici ali vodi …

WP_20130724_006 WP_20130724_005

Hitro sva ugotovila, da je škatla nekoliko premajhna za najine velike učenosti, zato sva izkoristila sonček in kar pred blokom ugotavljala katera vozila vozijo po kopnem, katera po vodi in katera po zraku …. da je bilo vse skupaj še bolj zabavno sva dodala še nekaj živali in k igri povabila še sosedove otroke:)

 

Ker je sledilo nekaj dni slabega vremena, sva  z zabavo nadaljevala kar v stanovanju … tla dnevne sobe so se z nekaj pleskarskega selotejpa in s pomočjo črnega flumastra spremenila v pravi vozni park … s križišči in parkirišči 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Škrat je kaj hitro ugotovil, da nekaj manjka … Mami kje pa je znak stop, pa semafor, pa avtobusna postaja???

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tako sva se lotila spoznavanja prometnih znakov … pomagala sva si s staro prilogo iz Cicidoja, ki je že nekaj časa čakala v mamini omari … znake sva plastificirala in se najprej pogovorila o tem kaj kateri znak pomeni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nato sva jih z vročim silikonom prilepila na lesene kocke, da lahko stojijo … in prava zabava se je šele začela 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mami kje pa je semafor?

WP_20140309_002WP_20140309_003

WP_20140309_001

Dodali smo še železniško progo in k igri povabili še našo Špelo, da je bilo vse skupaj bolj veselo:)

WP_20140222_007  WP_20140222_011

Špelo smo zadolžili za izdelavo velikih prometnih znakov saj je bila na cestah takšna gneča, da smo morali zaposliti še policista:)

WP_20140222_008WP_20140222_013

Kar nekaj dni se je Škrat z vsem skupaj pošteno zabaval …. potem pa je ugotovil, da mu nič ne pomaga če pozna vse prometne predpise, če nima svojega avtomobila … predme je privlekel dve veliki kartonski škatli in me postavil pred dejstvo, da nujno potrebuje lastno vozilo … tako s pravim volanom in klimatsko napravo:) Ni mi preostalo drugega, kot da v roke vzamem škarje, šraufe, kladivo in se lotim dela:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mislim, da sem si  s tem zadnjim projektom uspela priboriti še nekaj dodatnih točk na tekmovanju za naj mami na svetu … če ne drugega sem pa sigurno dobila tisto kar mi vedno polepša dan in mi največ pomeni … Škratov nasmeh do ušes:)

Pozdravček!

Mami Teja in Škrat

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s