Tummy Time in pomen senzorične igre

Dojenčki spoznavajo svet s pomočjo čutil. Od rojstva naprej se o svetu, ki jih obdaja učijo prek dotikanja, vohanja, okušanja, poslušanja in opazovanja. Senzorična igra dojenčku omogoča pridobivanje raznolikih senzoričnih izkušenj. Ko se dojenček dotika različnih materialov, opazuje raznolike vzorce, posluša različne ritme, okuša novo hrano … razvija svoje možgančke.  Ko dojenček prek dotika raziskuje različne senzorične materiale, razvija svoja čutila, s tem pa postavlja temelje za ves nadaljnji razvoj. Prek igre z rokami kreira poti in temelje za kasnejši razvoj fine in grafo motorike.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naš Čriček je star skoraj 6 mesecev. Pred kratkim se je prelevil v pravega malega raziskovalca. Zanima ga čisto vse, česar se lahko dotakne. Neutrudno raziskuje svet, ki ga obdaja in na svoji poti pridobiva raznolike izkušnje. Veliko časa preživi na trebuščku. Tummy Time imenujeva te skupne trenutke na tleh, ki so namenjeni povezovanju, raziskovanju in senzorični igri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ta teden se zabava z senzorično potko. Na večji kos kartona sem s pomočjo silikonske pištole nalepila ostanke blaga, vrvico … jo postavila pred ogledalo v njegov raziskovalni kotiček (v dnevni sobi) in zabava se je začela.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Več idej za senzorilno igro z malim pastirčkom sledi kmalu 🙂

p.s.: Igra z doma narejenimi materiali naj vedno poteka pod budnim očesom mamice ali očka:)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s