Tematsko učenje za otroke

Zakaj bi se malčki in predšolski otroci učili po tematskih sklopih? Sliši se tako resno in naporno … V resnici je učenje po tematskih sklopih za malčke najbolj zabaven način učenja in čisto nič ne spominja na žuljenje šolskih klopi in mučno učenje na pamet.

Pravzaprav je učenje po tematskih sklopih za otroke najbolj logičen način učenja, saj izkorišča njihove trenutne interese in gradi  na notranji motivaciji za učenje. Saj veste kako gre … ko fantiče zanimajo stroji, dinozavri ali pa Indianci jim bo znanje, kar samo kapljalo v glave… Otroci imajo v sebi to močno voljo po učenju, spoznavanju in razumevanju stvari, ki jih zanimajo.

TEMA: Promet

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Z otroki se lahko lotite raziskovanja različnih tematskih sklopov, posamezni sklopi pa naj trajajo toliko časa kolikor so otroci notranje motivirani za delo in učenje. Ko določite temo trenutne sklopa (to so lahko na primer dinozavri, vreme, balet, rože  ali pa kaj drugega nad čimer se otrok v tem trenutku navdušuje) v različne aktivnosti, ki jih počnete s svojimi otroki vpletete obravnavano temo.

TEMA: gozdne živali

OLYMPUS DIGITAL CAMERA WP_20131113_001

Otroci so tako veliko bolj motivirani tudi za aktivnosti, ki jim drugače niso zelo blizu. Če otroka trenutno zeeeloooo zanima na primer vesolje in sanja o tem, da bo postal astronavt  in od jutra do večera govori samo o raketah izkoristite to močno motivacijo in se skupaj z njim lotite raziskovanja vesolja.

TEMA: vesolje

WP_20131022_009

TEMA: Antarktika

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOblikujta model osončja, sposodita si knjige o vesolju, barvajta pobarvanke s planeti in spoznavajta imena planetov, štejta rakete in zveze … možnosti je neskončno 🙂

Tema: barve

Slika 327 Slika 341Slika 325Slika 322

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s